Poetsadvies van Auto Clean Willems


Bekleding

Je kent het wel, net de auto schoongemaakt en er wordt alweer cola in gemorst. Gelukkig zijn deze vlekken prima te verwijderen uit de bekleding. Lees hier hoe je deze en andere vlekken op de bekleding schoonmaakt.

 

  

 

 

 

Ons poetsadvies

 

Vlekken uit auto bekleding zijn gemakkelijk te verwijderen door een mengsel van water en een bruistablet (voor kunstgebitten) te maken. Dit in een plantenspuit doen en de vlek er mee inspuiten. Dit even laten inwerken en daarna met een doek droog maken.

Maak eerst een sopje van water en veel afwasmiddel. Blijf dit met een garde kloppen totdat je een laag schuim hebt. Behandel vervolgens de vlek met het schuim en wrijf de plek droog met een doek.

 

Als je huisdieren hebt, zal je nogal vaak last hebben van haren op de bekleding van de auto. Deze zijn erg makkelijk weg te halen. Pak een vochtige zeem en schraap alle haren bij elkaar. Daarna kun je ze gemakkelijk verwijderen.

 

Als er iemand wagenziek is geworden in je auto, blijft die nare lucht hangen. Deze verwijder je door er een mengsel van azijn en water op te sprayen.

 

Frisdrank vlekken zijn goed te verwijderen uit de bekleding van auto stoelen door de vlek met een sopje van heet water en wasmiddel en een spons te behandelen.

Vlekken kun je ook verwijderen door met handzeep te behandelen. Daarna met lauwwarm water de vlek na deppen.

Dashboard

Als het dashboard niet regelmatig wordt schoongemaakt, komt er stof en vuil op. Dit kan ook problemen geven als je bijvoorbeeld navigatieapparatuur op het dashboard wilt plaatsen. Wij hebben een aantal tips voor je verzameld, om het dashboard weer schoon en stofvrij te krijgen.

 

 

 

Ons poetsadvies

 

Het dashboard is weer mooi schoon te krijgen door deze te behandelen met een autoshampoo. Verdeel de shampoo met een spons, even laten intrekken om daarna met een schone droge doek de shampoo te verwijderen.

 

Als het dashboard stofvrij en vetvrij gemaakt moet worden, is de makkelijkste manier om het dashboard te behandelen met een doekje en wat pure alcohol.

 

Een dashboard is goed schoon te maken door eerst het stof af te nemen. Vervolgens met een vochtige doek of ruitenreiniger het dashboard afnemen.

Velgen

De velgen zijn een van de plaatsen op een auto die snel vies worden. Als je ze net schoongemaakt hebt en met volle vaart door een plas rijdt, kan je alweer overnieuw beginnen. Wij hebben een aantal tips voor je gevonden die het een stuk makkelijker maken om de velgen schoon te maken.

 

 

 

Ons poetsadvies

 

De velgen schoonmaken is het gemakkelijkst als dit regelmatig gedaan wordt. De velgen een aantal keer per week behandelen met een afwasmiddel en een doekje. Daarna met schoon water afspoelen.

 

De velgen eerst vochtig maken met lauw water. Dan vervolgens met een microvezeldoekje de velgen behandelen. Als laatste naspoelen met schoon water

Als er zwarte punten op de velg zitten, zijn deze te verwijderen door ze te behandelen met wasbenzine. Daarna wel goed naspoelen met koud water

De velgen zijn ook goed te reinigen met autoshampoo. Dit op een doek of spons aanbrengen en de velgen ermee behandelen